«Massa sovint els llibres sobre canvi social i ecologista ometen un aspecte bàsic: com canviem nosaltres per ser prou forts per participar-hi? Esperança activa omple aquest buit de manera esplèndida, i guia els lectors en un viatge de gratitud, dolor, interconnexió i, a la fi, transformació.» Naomi Klein

Les persones conscients afronten avui reptes enormes: socials, polítics, ambientals. Esperança activa mostra que davant aquesta crisi profunda no és cap solució desentendre-se’n fins al desastre final: cal plantar-li cara amb tots els recursos ètics, espirituals i polítics existents i imaginables.

Joanna Macy i Chris Johnstone han organitzat durant dècades tallers i cursos d’empoderament personal i col·lectiu per afavorir processos de transformació individual i social. Aquest llibre recull els descobriments que han fet en la seva llarga tasca, nodrida des d’àmbits molt diversos: psicologia moderna, espiritualitat mil·lenària, ciència holística. El resultat, un conjunt d’eines per adoptar una altra perspectiva envers el món i participar en la transició cap a societats respectuoses amb la vida de l’ésser humà i del planeta.

«Si heu perdut l’esperança en aquest món, i amb tot estimeu la vida, Esperança activa serà per a vosaltres una benedicció extraordinària.» John Robbins, autor de The Food Revolution

«La resposta a la crisi profunda que travessem ha de ser urgent, adequada i animada per la idea del que és possible. Ha d’estar arrelada en la compassió, i centrada en la idea d’unir-nos de manera que puguem crear allò que ens proposem. És aquest repte, el que la Joanna i en Chris es plantegen aquí, i jo els agraeixo profundament la saviesa que ens ofereixen.» Rob Hopkins, cofundador de la Xarxa de Transició.

 

ISBN: 978-84-939486-4-1

Publicat al juny de 2018

224 pàgines

20 €